TOM FRUIN | KOLONIHAVEHUS

7 February, 2011

ARTIST Tom Fruin
ARTWORK Kolonihavehus
LIGHTING DESIGN Nuno Neto (Portugal)
SOUND DESIGN Astrid Lomholt (Denmark)
LOCATION Copenhagen, Denmark
DURATION October 15th – November 13th 2010

New York artist Tom Fruin recently presented his latest sculptural work Kolonihavehus, in the plaza of the Royal Danish Library in Copenhagen.  The sculpture was constructed from one thousand pieces of recycled plexi glass, sourced from places such as a local closed down plexi glass distributor, a framing shop and the dumpster outside the Danish Architecture Centre.

The artwork was accompanied by daily performances by ensemble CoreAct, and sound and lighting designs that respond to the movements of passers-by.

Kolonihaveuses were originally small garden sheds located in plots on the outskirts of cities, used as an escape and refuge for apartment dwellers.  Fruin’s sculpture presents a lively take on the original use of Kolonihaveuses. Its brightly coloured panels are reminiscent of a church’s stained glass window panels, and propose a contemporary refuge for Copenhagen’s residents and visitors. By night the Kolonihavehus was internally lit and becomes a beacon of colour on the banks of the canal.

Image via | The Cool Hunter

Image via | Tom Fruin

VIA | The Cool Hunter and Tom Fruin

One Response to “TOM FRUIN | KOLONIHAVEHUS”

  1. KT Doyle said

    Beautiful and such a great and innovative use of recycled materials!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: