Plexus Installation | Gabriel Dawe

2 December, 2010

ARTIST Gabriel Dawe
PROJECT Plexus Installation
LOCATION Dallas Contemporary in Texas
YEAR 2010

Gabriel Dawe’s textile experience inspired his creation of Plexus, a large scale gallery installation.  Currently featured at the Dallas Contemporary, the installation is formed by brightly coloured Gütermann thread that is stretched between wooden blocks that are attached to both the floor and ceiling.  The vibrant threads are arranged in a cascading linear pattern, yielding different effects of colour and form when viewed from different angles.

Via SVARTA | Gabriel Dawe

and The Cool Hunter | Gabriel Dawe – Installation Artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: