The Lantern of Sandnes by AWP Architects and Atelier Oslo

26 March, 2010

PROJECT Lanternen Sandnes
LOCATION Sandnes, Ragna Stakland, Norway
CLIENT Sandnes kommune and Norwegian Wood Group of Reference
DESIGN AWP Architects and Atelier Oslo
YEAR 2009

The Lantern, the product of collaboration between Awp Architects and Atelier Oslo, represents a new approach for the designers in thinking about public space design. The structure, lifted more than one storey off the ground and supported by informally positioned solid oak stilts, juxtaposes notions of shelter and openness to create a new public landmark and meeting place for the town of Sandnes. In an innovative approach, the designers have used contemporary materials such as translucent glass layered in the traditional method of slated roof tiles. The familiar roof form both complements the surrounding buildings and stands out like a lantern by night.

Via Architectural Review | Lanternen Sandnes, Ragna Stakland, Norway, Awp Architects + Atelier Oslo

One Response to “The Lantern of Sandnes by AWP Architects and Atelier Oslo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: