Green Void by LAVA

23 November, 2009

PROJECT Green Void
LOCATION Customs House, Sydney
ARTISTS LAVA (Laboratory for Visionary Architecture): Chris Bosse, Tobias Wallisser and Alexander Rieck
YEAR 2009

LAVA designed the Green Void installation specifically for the Customs House central atrium which spans through all five levels. Suspended from the top level Café Sydney restaurant, a vertical distance of almost 20m, the sculpture provides an intense visual contrast to the beautifully restored heritage interior of Customs House. Green Void is a digital design, derived from nature, realized in lightweight fabric, using the latest digital fabrication and engineering techniques, to create more with less. Comprised of 3000 cubic meters of space is enclosed within a minimal surface area of 300 square meters and uses only 40 kg of lightweight material.

Read more:
Flickr | International architectural think tank, LAVA, go green at Customs House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: